جدیدترین اخبار

رقص مرگ در ورزش

سال ۱۴۰۳ داغ های زیادی بر دل ورزش ایران گذاشت.

اشتراک گذاری
12 فروردین 1404
کد مطلب : 20422

ایمان گودرزی؛ در سال ۱۴۰۳، ورزش ایران شاهد از دست دادن تعدادی از چهره‌های برجسته و پیشکسوتان خود بود. این افراد با سال‌ها تلاش و فداکاری در عرصه‌های مختلف ورزشی، سهم بزرگی در پیشرفت ورزش کشور داشتند و یاد و نامشان در قلب هواداران باقی خواهد ماند. از فوتبالیست‌ها و کشتی‌گیران گرفته تا ورزشکاران دیگر رشته‌ها، همه آنها با عملکردهای درخشان خود تأثیرات عمیقی بر جامعه ورزشی ایران گذاشتند. این ضایعات، نه تنها خانواده ورزش ایران را داغدار کرد بلکه یادآوری از اهمیت سرمایه‌گذاری در حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور است. با هم نگاهی به افرادی می‌اندازیم که در سال ۱۴۰۳ از بین ما پر کشیدند و رفتند؛

حسین خوشخوان؛ پیشکسوت داوری فوتبال ایران، در سال ۱۴۰۳ پس از مدت‌ها مبارزه با بیماری درگذشت. او یکی از داوران قدیمی و با سابقه فوتبال کشور بود که در دهه ۶۰ به همراه دو برادرش، محمود و حمید، در دیدارهای مهمی نظیر دربی استقلال و پرسپولیس حضور داشت. حسین خوشخوان همچنین در مسابقاتی نظیر جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۲ و بازی‌های آسیایی هیروشیما ۱۹۹۴ به عنوان داور حضور داشت و نامش در تاریخ داوری فوتبال ایران ثبت شده است.  

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

مهدی حاج محمد؛ پیشکسوت فوتبال ایران و بازیکن سابق تیم‌های استقلال و تیم ملی، در ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ در سن ۷۴ سالگی به دلیل بیماری سرطان درگذشت. ‌او که متولد ۱۴ تیر ۱۳۲۹ تهران بود در تیم های پارس، دیهیم، استقلال، دارایی و ماشین‌سازی تبریز سابقه بازی داشت. حاج محمد در ۱۴ سالگی به تیم تاج (استقلال کنونی) پیوست و به عنوان جوان‌ترین بازیکن تاریخ این تیم شناخته شد. با تیم تاج موفق به کسب عنوان قهرمانی جام باشگاه‌های تهران ۴۸–۱۳۴۷ و جام منطقه‌ای ۱۳۴۹ شد. همچنین در قهرمانی تاج در مسابقات باشگاهی قهرمانی آسیا ۱۹۷۰ نقش بسزایی داشت. ‌ او در سال ۱۳۴۹ با تیم ملی ایران در جام عمران منطقه‌ای قهرمان شد و در مجموع در دو بازی ملی به میدان رفت. ‌ مراسم تشییع پیکر مرحوم مهدی حاج‌محمد با حضور چهره‌های سرشناس و پیشکسوتان در ورزشگاه شهید شیرودی برگزار شد و او در قطعه نام‌آوران به خاک سپرده شد. درگذشت مهدی حاج‌محمد ضایعه‌ای بزرگ برای جامعه ورزشی ایران بود و یاد و خاطره او همواره در ذهن علاقه‌مندان به فوتبال باقی خواهد ماند. ‌

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

لقمان رضایی؛ از مربیان برجسته کشتی فرنگی ایران و خوزستان، در ۳۰ دی ۱۴۰۳ در حادثه‌ای دلخراش جان خود را از دست داد. ‌ رضایی که متولد دهه ۵۰ در خوزستان بود در ۳۰ دی ۱۴۰۳، در حین کار در معدن سنگ نزدیک ایذه، به دلیل سقوط از ارتفاع، ضربه شدیدی به سرش وارد شد و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد. ‌

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

محمد برزمهری؛ پیشکسوت نام‌آشنای فوتبال اصفهان و ایران، در ۸۴ سالگی درگذشت. برزمهری متولد ۱۳۰۹ در اصفهان بود و سابقه نگهبانی از دروازه‌ تیم‌های سپاهان، ذوب‌آهن و پاس تهران را در کارنامه داشت، او در سال ۱۳۴۱ نیز به تیم ملی دعوت شد و در دهه ۶۰ مربیگری دروازه بان های تیم ملی را بر عهده داشت. پیشکسوت فوتبال ایران صبح شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ در ورزشگاه تختی اصفهان با حضور اهالی ورزش و مسئولان تشییع شد و پیکر ایشان در قطعه نام‌آوران آرامستان باغ رضوان اصفهان به خاک سپرده شد

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

محمد شریعتی؛ پاسور پیشین تیم ملی والیبال ایران و از چهره‌های محبوب این رشته، در ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ در سن ۴۶ سالگی درگذشت. او متولد ۲۴ بهمن ۱۳۵۷ در آمل بود و سابقه حضور در بازی های قهرمانی آسیا و جهان را در کارنامه داشت و در سال ۱۹۹۸  به عنوان بهترین پاسور در مسابقات قهرمانی زیر ۲۰ سال آسیا انتخاب شد. شریعتی که سابققه بازی در تیم های بانک صادرات، صنام تهران، پاس تهران، سایپا، پیکان تهران، پرسپولیس و کاله مازندران را در کارنامه داشت در ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ در وین اتریش به دلیل سکته قلبی درگذشت.

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

رشید مسجدی؛ قهرمان پارادوومیدانی ایران و دارنده مدال‌های جهانی و پاراآسیایی، در ۳۵ سالگی درگذشت. او متولد اصفهان بود و در رشته پرتاب وزنه سابقه حضور در بازی های جهانی پاریس ۲۰۲۳، پاراآسیایی هانگژو ۲۰۲۳ و پارالمپیک پاریس ۲۰۲۴ را داشت. مسجدی در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ پس از مشاهده توده‌ای در زبان و انجام عمل جراحی، به دلیل عوارض ناشی از آن درگذشت.

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

محمود سورتیچی؛ پیشکسوت فوتبال مازندران و ایران، در ۱۲ تیر ۱۴۰۳ در ۸۵ سالگی درگذشت. او متولد ۱۳۱۸ بود و به عنوان مربی و مدرس فوتبال در دهه ۶۰، تیم منتخب مازندران را به مقام سوم جام قدس رساند و سپس در جام قائد اعظم پاکستان به قهرمانی دست یافت. او همچنین باشگاه‌هایی نظیر شموشک نوشهر، ایرسوتر نوشهر، نکاچوب ساری، غنچه ساری، جوان ساری و نساجی مازندران را هدایت کرد و در مقطعی مدیر تیم ملی فوتبال زیر ۱۳ سال ایران بود. سورتیچی پس از ماه‌ها تحمل بیماری، به دلیل نارسایی کلیوی درگذشت.

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

هاشم کلاهی؛ قهرمان سابق کشتی آزاد آسیا و مربی اسبق تیم ملی کشتی ایران، در سن ۶۸ سالگی درگذشت. او متولد سال ۱۳۳۵ بود و افتخاراتی مانند کسب مدال طلا در مسابقات قهرمانی کشتی آزاد آسیا ۱۹۸۱، حضور در المپیک ۱۹۷۶ مونترال و مربی‌گری تیم ملی کشتی ایران را در کارنامه داشت. کلاهی در روز چهارشنبه، ۲۳ آبان ۱۴۰۳ چشم از جهان گشود.

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

سهراب وکیل منفرد؛ قهرمان پیشین بوکس ایران و آسیا، در ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ درگذشت. او متولد سال ۱۳۲۹ بود و  مدال طلا در مسابقات بوکس قهرمانی آسیا ۱۹۷۱ و مدال برنز در مسابقات جهانی بوکس را در کارنامه داشت.
از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

بهرام میرشیبانی؛ پیشکسوت فوتبال ایران و باشگاه نفت تهران، در ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ درگذشت. او عضویت در تیم‌های پرسپولیس، استقلال، نفت تهران و تیم ملی جوانان ایران را در کارنامه داشت. میرشیبانی پس از تحمل یک دوره بیماری سخت در اردیبهشت ماه سال گذشته درگدشت.

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

ناصر عظیمی؛ پیشکسوت برجسته فوتبال و ورزش ایران، در ۵ دی ۱۳۱۵ در تهران به دنیا آمد و در ۳ دی ۱۴۰۳ در سن ۸۸ سالگی درگذشت. او سابقه حضور در باشگاه شاهین تهران و تیم ملی فوتبال ایران و شرکت در مسابقات بین‌المللی را در کارنامه داشت و عضویت در سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات، مشارکت در پروژه‌های مرتبط با تاریخ فوتبال ایران را نیز داشت. او در دی ماه سال گذشته به دلیل بیماری گوارشی از دنیا رفت.

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

بیژن امیرآخوری؛ پیشکسوت و قهرمان دوچرخه‌سواری ایران، در ۵ بهمن ۱۴۰۳ در سن ۶۶ سالگی درگذشت. او در کارنامه حرفه ای خود کسب چندین مدال در مسابقات قهرمانی کشور و حضور موفق در رقابت‌های آسیایی و جهانی را داشت و موسس اولین مدرسه دوچرخه‌سواری در ایران و تربیت نسل‌های جدید دوچرخه‌سواران بود. بیژن امیرآخوری در ۵ بهمن ۱۴۰۳ در حالی که در اطراف مجموه ورزشی آزادی در حال تمرین بود بر اثر ایست قلبی درگذشت.

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

محسن سلطانی؛ قهرمان پیشکسوت وزنه‌برداری ایران و برادر حسین سلطانی، در ۷ اسفند ۱۴۰۳ در سن ۵۸ سالگی درگذشت او در کارنامه خود کسب عنوان قهرمانی در مسابقات وزنه‌برداری پیشکسوتان جهان را ثبت کرده بود و به عنوان یکی از مربیان برتر وزنه‌برداری ایران فعالیت می کرد. سلطانی در ۷ اسفند سال گذشته بر اثر سانحه انفجار گاز در منزل شخصی درگذشت.

از جادوانگی صدا تا رقص مرگ در ورزش

مسعود اسکویی؛ مجری و مفسر قدیمی ورزش رادیو وتلویزیون به دلیل شکستگی ناحیه پا و لگن در بیمارستان لاله عمل جراحی شد و مدتی در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر پزشکان بود که امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۸۵ سالگی دار فانی را وداع گفت. استاد اسکویی که متولد سال ۱۳۱۸ بود، از سال ۱۳۴۵ به استخدام تلویزیون ملی ایران درآمده و سابقه حدودا ۵۷ سال گزارشگری و فعالیت در رادیو و تلویزیون را داشت. او از جمله گزارشگران و مفسران ورزشی بود که در رشته های مختلف از جمله والیبال سال‌ها سابقه فعالیت داشت. این پیشکسوت ورزش و رادیو دوره تخصصی گزارشگری را در B.B.C و دوره تهیه‌کنندگی را به مدت یک‌سال در تلویزیون T.D.F آلمان گذراند. اسکویی با گزارش بازی دوستانه فوتبال بین تیم‌های پرسپولیس و کویت در سال ۱۳۵۰ وارد کار گزارشگری ورزشی شد. او همچنین در سال ۱۳۷۱ در کلاس تخصصی گزارشگری فینگلی، مدرس استرالیایی، حضور یافت.

۲۵۷ ۲۵۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 5 =